Nový oficiální firmware 101027A

Re: Nový oficiální firmware 101027A

Příspěvekod George2005 » ned 21. lis 2010 17:38:51

okop píše:Zdravím všechny, protože mi to při upgrade taky zatuhlo, ale potom jsem to přes flešku rozběhnul (viz mail nahoře) chci se zeptat, jestli je nutné se vrátit přeinstalací přes flešku na některou starší verzi a poté zkusit znovu kompletní upgrade na nejnovější verzi a nebo se můžu v nastavení přístroje (menu na TV) vrátit ke starší verzi pomocí příkazu "výchozí nastavení"? Vymažou se z paměti dosavadní instalované soubory? Upgrade totiž zřejmě nebyl kompletní, protože verze se sice ukazuje nová a přístroj po třech hodinách vypíná, ale nedokážu jej nastavit ať už číselnými kody dálkového ovládání a když jdu do nastavení přes www prohlížeč a IP adresu, chce to po mně zadání dvou čísel (nevím jakých) a kontrolu jejich součtu. Do přístroje se tím pádem nedostanu - znamená to, že chybí Samba? Prosím o radu co s tím?
Děkuji.


Výchozí nastavení nemá vliv na verzi FW (je to jen obnova nastavení parametrů), tj. firmware je třeba vždy flashovat. To zadání dvou čísel je v původní verzi www serveru, tj. nejede tam LG Menu. Skutečný stav systému byste však mohl zjistit při přístupu telnetem (možná i přes ftp, to ale taky nemusí jet).
Myslím, že by bylo nejjednodušší vrátit se ke starší verzi (příp. poté i zformátovat HDD, pokud tam nic nemáte) a pak udělat kompletní upgrade.
George2005
 
Příspěvky: 12
Registrován: čtv 21. říj 2010 22:13:25

Re: Nový oficiální firmware 101027A

Příspěvekod Keltek » ned 21. lis 2010 18:41:07

okop píše:Zdravím všechny, protože mi to při upgrade taky zatuhlo, ale potom jsem to přes flešku rozběhnul (viz mail nahoře) chci se zeptat, jestli je nutné se vrátit přeinstalací přes flešku na některou starší verzi a poté zkusit znovu kompletní upgrade na nejnovější verzi a nebo se můžu v nastavení přístroje (menu na TV) vrátit ke starší verzi pomocí příkazu "výchozí nastavení"? Vymažou se z paměti dosavadní instalované soubory? Upgrade totiž zřejmě nebyl kompletní, protože verze se sice ukazuje nová a přístroj po třech hodinách vypíná, ale nedokážu jej nastavit ať už číselnými kody dálkového ovládání a když jdu do nastavení přes www prohlížeč a IP adresu, chce to po mně zadání dvou čísel (nevím jakých) a kontrolu jejich součtu. Do přístroje se tím pádem nedostanu - znamená to, že chybí Samba? Prosím o radu co s tím?
Děkuji.


Prosím vás, čtěte pořádně. Jedná se OFICIÁLNÍ firmware bez dalších úprav (viz. první příspěvek). Maximálně si můžete stáhnout opět OFICIÁLNÍ firmware s opravenou češtinou (opět viz. první příspěvek). Tento firmware nepodporuje PipeManagement nebo LG Menu, tudíž tam ani nic takového nehledejte.

WTW píše:
Keltek píše:...Zběžně jsem koukl dovnitř a změněna je pouze hlavní aplikace DvdPlayer......
Flashnutí je stejné jako u předchozí verze.


asi se zeptám blbě, ale to znamená co? že to přehraje dvd?


Hlavní aplikace, která vám zobrazuje všechny nabídky v televizi a přehrává filmy, zobrazuje TV programy, nahrává, připojuje se k Youtube nebo k Picasses se jmenuje "DvdPlayer". Je to prostě její název. A DVD to nejspíš přehrát pořád neumí...
Keltek
 
Příspěvky: 298
Registrován: pon 22. úno 2010 19:21:33
Bydliště: Praha

Re: Nový oficiální firmware 101027A

Příspěvekod George2005 » ned 21. lis 2010 19:01:25

Keltek píše:
okop píše:Zdravím všechny, protože mi to při upgrade taky zatuhlo, ale potom jsem to přes flešku rozběhnul (viz mail nahoře) chci se zeptat, jestli je nutné se vrátit přeinstalací přes flešku na některou starší verzi a poté zkusit znovu kompletní upgrade na nejnovější verzi a nebo se můžu v nastavení přístroje (menu na TV) vrátit ke starší verzi pomocí příkazu "výchozí nastavení"? Vymažou se z paměti dosavadní instalované soubory? Upgrade totiž zřejmě nebyl kompletní, protože verze se sice ukazuje nová a přístroj po třech hodinách vypíná, ale nedokážu jej nastavit ať už číselnými kody dálkového ovládání a když jdu do nastavení přes www prohlížeč a IP adresu, chce to po mně zadání dvou čísel (nevím jakých) a kontrolu jejich součtu. Do přístroje se tím pádem nedostanu - znamená to, že chybí Samba? Prosím o radu co s tím?
Děkuji.


Prosím vás, čtěte pořádně. Jedná se OFICIÁLNÍ firmware bez dalších úprav (viz. první příspěvek). Maximálně si můžete stáhnout opět OFICIÁLNÍ firmware s opravenou češtinou (opět viz. první příspěvek). Tento firmware nepodporuje PipeManagement nebo LG Menu, tudíž tam ani nic takového nehledejte.

WTW píše:
Keltek píše:...Zběžně jsem koukl dovnitř a změněna je pouze hlavní aplikace DvdPlayer......
Flashnutí je stejné jako u předchozí verze.


asi se zeptám blbě, ale to znamená co? že to přehraje dvd?


Hlavní aplikace, která vám zobrazuje všechny nabídky v televizi a přehrává filmy, zobrazuje TV programy, nahrává, připojuje se k Youtube nebo k Picasses se jmenuje "DvdPlayer". Je to prostě její název. A DVD to nejspíš přehrát pořád neumí...


ad Okop) Okop píše, že se mu to po 3 hodinách vypíná, tj. jak kdyby mu tam PM běžel ...
ad WTW) Tak tak, připomíná mi to pořad "Možná přijde i kouzelník", do kterého skutečný kouzelník nikdy nepřišel :D
George2005
 
Příspěvky: 12
Registrován: čtv 21. říj 2010 22:13:25

Re: Nový oficiální firmware 101027A

Příspěvekod Keltek » ned 21. lis 2010 19:15:35

Pokud Okop flashnul onen ofiko fw nebo ten fw, ve kterém jsem upravil češtinu, tak tam PM běžet ani nemůže. Protože tam ani není. Musel by se v tom dost hrabat a to, podle toho co píše, asi neudělal :)
Keltek
 
Příspěvky: 298
Registrován: pon 22. úno 2010 19:21:33
Bydliště: Praha

Re: Nový oficiální firmware 101027A

Příspěvekod George2005 » ned 21. lis 2010 21:57:51

Keltek píše:Pokud Okop flashnul onen ofiko fw nebo ten fw, ve kterém jsem upravil češtinu, tak tam PM běžet ani nemůže. Protože tam ani není. Musel by se v tom dost hrabat a to, podle toho co píše, asi neudělal :)


OK, v tom případě si to asi spletl a potom samozřejmě s Keltekem naprosto souhlasím ...
George2005
 
Příspěvky: 12
Registrován: čtv 21. říj 2010 22:13:25

Re: Nový oficiální firmware 101027A

Příspěvekod machj » pon 22. lis 2010 18:22:14

Ahoj, jde nějak aktualizovat DVDPlayer, přepsat soubory, aniž bych mazal ostatní věci - prováděl upgrade firmwaru? Nebo mám přes LGmenu udělat zálohu a pak ji zase obnovit, zůstane mi zachováno nastavení Samby?
machj
 
Příspěvky: 15
Registrován: stř 28. dub 2010 12:25:01

Re: Nový oficiální firmware 101027A

Příspěvekod Keltek » pon 22. lis 2010 20:59:46

machj píše:Ahoj, jde nějak aktualizovat DVDPlayer, přepsat soubory, aniž bych mazal ostatní věci - prováděl upgrade firmwaru? Nebo mám přes LGmenu udělat zálohu a pak ji zase obnovit, zůstane mi zachováno nastavení Samby?

Bohužel DvdPlayer je součástí FW která je read-only, tudíž změnit cokoliv, co není v /usr/local/etc nebo připojené disky znamená vždy flash firmware.
Pokud budeš provádět update FW tak proveď zálohu pomocí LGMenu a po flashnutí jí zase obnov. Nastavení samby se obnoví z té zálohy.
Keltek
 
Příspěvky: 298
Registrován: pon 22. úno 2010 19:21:33
Bydliště: Praha

Re: Nový oficiální firmware 101027A

Příspěvekod neboztik » úte 23. lis 2010 22:30:08

Keltek píše:Pokud budeš provádět update FW tak proveď zálohu pomocí LGMenu a po flashnutí jí zase obnov. Nastavení samby se obnoví z té zálohy.

Nějak jsem to nepochopil.Když udělám zálohu pomocí LGMenu,pak provedu update nového FW - jak se pak dostanu pro tu zálohu,když nejde spustit LGMenu.Dík za radu.
LG MS450H ; Seagate 1TB HDD Pipeline HD.2
neboztik
 
Příspěvky: 186
Registrován: ned 14. úno 2010 1:13:08

Re: Nový oficiální firmware 101027A

Příspěvekod Keltek » stř 24. lis 2010 8:02:10

neboztik píše:
Keltek píše:Pokud budeš provádět update FW tak proveď zálohu pomocí LGMenu a po flashnutí jí zase obnov. Nastavení samby se obnoví z té zálohy.

Nějak jsem to nepochopil.Když udělám zálohu pomocí LGMenu,pak provedu update nového FW - jak se pak dostanu pro tu zálohu,když nejde spustit LGMenu.Dík za radu.

Pokud používáš pouze oficiální firmware, zálohu a obnovu si musíš provést sám. Jedná se soubory v adresáři /usr/local/etc/dvdplayer: bookmark.db, dtv_channel.txt, schedule_history.db, schedule_record.db, setup.real a youtubeKey
Keltek
 
Příspěvky: 298
Registrován: pon 22. úno 2010 19:21:33
Bydliště: Praha

Re: Nový oficiální firmware 101027A

Příspěvekod neboztik » čtv 02. pro 2010 16:21:24

Tak už třetí den jedu s novým FW 101027.Protože Pipe a Harmony mě dost zlobily,tak jsem nechal přes net upgradovat nový FW.Po upgradu na TV naskočílo logo LG a dál nic,nepomohlo čekání 20 min. ani restarty,stále jen logo.Zákaznický servis na dotaz,kde si stahnu nový FW,odpověděl:
Kód: Vybrat vše
Thank you for contacting LG Electronics   
Vážený zákazníku,
pokud je přístroj přípojený k internetu, můžete aktualizovat software v nastavení - síť - aktualizace sítě. Pokud se nezobrazí žádná nabídka aktualizace, není k dispozici novější verze softwaru.
S přátelským pozdravem
Zákaznický servis LG

Správný lakomci.
Tak jsem nainstaloval nový FW od Kelteka (včetně naformátování HDD) a zatím jsem zjistil tyto změny:
1 - Zůstalo nastavení přístroje i naladění a seřazení TV kanálů - takže +
2 - Při zapnutí přístroje naskočí poslední sledovaný program - taky +
3 - Při dokončení naplánovaného nahrávání naskočí hláška,zda přístroj se má vypnout a nebo ne.(Defaultně je podsvíceno VYPNOUT).Dobré ale je,že se přístroj nepřepne jinam,zůstane běžet na tom programu,který právě sledujete.Takže taky +
4 - Změnila se nabídka při kopírování,nejdřív se musí nastavit odkud kam a pak teprve co.
LG MS450H ; Seagate 1TB HDD Pipeline HD.2
neboztik
 
Příspěvky: 186
Registrován: ned 14. úno 2010 1:13:08

PředchozíDalší

Zpět na Návody

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron