SAMBA - instalace

Re: SAMBA - instalace

Příspěvekod pard » čtv 14. led 2010 17:35:27

dobsinskyp píše:... tak nevím jak vám, ale mám Sambu funkční - jen mi nejdou kopírovat soubory větší než 2GB z PC do LG. Opačně to lze. Zastaví se to na "provádím výpočet rychlosti" a pak nemám přístup ... mám win7 a připojuji se pomocí WiFi routeru :(

Mám MS450H, Win XP Pro, Ethernet kabelem a mám stejný problém. Stahovat z LG lze, ale zapisovat větší soubory ne.
pard
 
Příspěvky: 7
Registrován: úte 29. pro 2009 11:57:13

Re: SAMBA - instalace

Příspěvekod jakub » čtv 14. led 2010 20:40:38

tak u me vse OK. ted jsem zkousel nahrat 6GB a potom 14GB soubor (video z videokamery AVI DV)
bez problemu, az na tu rychlost 6MB/s :-)

moje konfigurace :
WinXP Pro SP3

model : MS 400's EU (tak je to napsane v menu )
Chip ID: RTD1183
firmware : 20091209C
HDD v supliku SEAGATE 500GB 7200.12
pripojeno pres LAN (router ASUS WL500g Deluxe s nejnovejsim firmwarem)
samba jak popsana zde
zadne jine upravy, ktere by mohly byt relevantni


jo a ten soubor z digi kamery nejde prehrat AVI - DV codec, neboli MJPEG
jakub
Administrátor
 
Příspěvky: 49
Registrován: pon 28. pro 2009 22:40:30

Re: SAMBA - instalace

Příspěvekod kenpa » ned 17. led 2010 21:24:36

Lidi, děkuji všem, co jste se podíleli na popisu a postupu, právě jsem si na svém několik dní starém (či spíše mladém) LG MS400H rozběhal sambu a už tam kopíruji, co potřebuji. Díky z detailní návod.
kenpa
 

Re: SAMBA - instalace

Příspěvekod ZBD » stř 20. led 2010 21:24:28

Ahoj,
když jsem nainstaloval Sambu, všechno fungovalo OK, ale jen do vypnutí MS400. Po zapnutí už Samba nejde - jasně, s tím jsem počítal - ale já tam nemám ani ty adresáře, kam jsem ji stáhl a spustil. To je normální, že po každém vypnutí a zapnutí přístroje se musí znovu stahovat (instalovat)? Já myslel, že tam zůstane a chce to jen ji spustit, ne znova stahovat a rozbalovat. Jak můžu udělat automatický start Samby, když se mi po každém vypnutí smaže???
Dík za podněty, Pavel.
ZBD
 
Příspěvky: 2
Registrován: stř 20. led 2010 21:16:12

Re: SAMBA - instalace

Příspěvekod jakub » čtv 21. led 2010 11:23:29

on je to dano tim, kam sambu instalujes. Problem je, ze LG pri startu si vytvari RAM disk, ze ktereho se pak spusti. A pokud jsi sambu instaloval tam, tak se ti samozrejme smaze.

ja ji instaloval na HDD.
/tmp/hdd/root/samba/
tenhle adresar urcite zustane i po restartu LG
jakub
Administrátor
 
Příspěvky: 49
Registrován: pon 28. pro 2009 22:40:30

Re: SAMBA - instalace

Příspěvekod ZBD » čtv 21. led 2010 15:03:42

Aha, no to je právě to, že přesně tenhle adresář jsem zvolil taky, ale právě ten mi nezůstane... Já mám MS400 a HDD mám v šuplíku. Ten se mi ale namountuje jako tmp/usbmounts/sda1 a v tom bude nejspíš ten problém!
Díky za nápovědu!
ZBD
 
Příspěvky: 2
Registrován: stř 20. led 2010 21:16:12

Re: SAMBA - instalace

Příspěvekod Pandik1 » pát 29. led 2010 22:42:45

Prosím o radu. LG mám připojen přes telnet, ale nevím jak dál. Mám vytvořenou pouze síť WIFI mezi PC a LG. K internetu LG připojena není. Program SAMBA jsem stáhnul do PC, ale jak to rozchodit dál. Díky za rady.
Pandik1
 
Příspěvky: 23
Registrován: čtv 28. led 2010 22:29:20

Re: SAMBA - instalace

Příspěvekod dudo321 » sob 30. led 2010 7:48:27

Musis postupovat presne podla navodu na zaciatku vlakna
dudo321
 
Příspěvky: 49
Registrován: úte 19. led 2010 8:25:06

Re: SAMBA - instalace

Příspěvekod Pandik1 » sob 30. led 2010 9:43:49

Tak to dělám, ale nevím do jakého adresáře mám dát tu sambu ztaženou z internetu. Díky
Pandik1
 
Příspěvky: 23
Registrován: čtv 28. led 2010 22:29:20

Re: SAMBA - instalace

Příspěvekod Commander » sob 30. led 2010 11:11:56

Postupuj uplně doslova přsně dle navodu. Stači, když budeš třeba jen kopirovat ty přikazy, ktere tam jsou tučně.
Commander
 
Příspěvky: 47
Registrován: sob 02. led 2010 10:36:37

PředchozíDalší

Zpět na Návody

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron