PipeManagement/LG Menu v1.0

PipeManagement/LG Menu v1.0

Příspěvekod Keltek » pát 17. zář 2010 14:10:15

Zdárek,
tak konečně je to tu. Po vytrvalé práci jsme dostali do fáze, kdy můžeme prezentovat to, na čem jsme pracovali :)

Hlavní vývojáři: Keltek and Victor.
A samozřejmě s pomocí a podporou spousty lidí různých světadílů :)

Hlavní funkce:
  • PipeManagement: modifikace, zajišťující komunikaci s hlavním interním programem pomocí přímého zasílání kódů tak, jakoby byly poslány dálkovým ovladačem
  • LGMenu: webové rozhraní se spoustou nástrojů a rozšíření; a základ pro nové věci
  • Poslední verze systémového nástroje BusyBox - komponenta, pomocí které to všechno startuje a běží.


Hlavní vlastnosti PipeManagement: (celý popis je v dokumentaci).
  • After Recording Power Off Management.
  • Subtitles management.
  • Recording Backup.
  • Timer Management.
  • Numeric Codes.
  • Auto Power Off.
  • Custom Scripts.
  • Prompter OK.
  • Prompter Yes.
  • Prompter No.
  • Channel Carousel.
  • Channel List Recovery Internet.
  • Channel List Backup / Restore.
  • Recording Backup / Restore.


Hlavní funkce LG Menu:
  • Spuštění služby FTP při startu zařízení.
  • Řazení, přejmenovávání, mazání kanálů.
  • Historie nahrávání.
  • Nahrávky lze stáhnout pomocí http/ftp.
  • Možnost automatického přidání zvolených počet minut na konec nahrávání při přidání z EPG.
  • Možnost vložit, smazat, změnit plánované nahrávání.
  • Zálohování/obnovení nastavení LG.
  • Možnost zatavit/spustit přidané služby (nyní pouze ftp a Samba)
  • Možnost zobrazit konfiguraci.
  • Restartovat LG PVR.
  • Bitorrent klient (rTorrent) s web rozhraním (wTorrent)
  • Virtuální dálkové ovládání.
  • Možnost zabezpečit stránky LG Menu pomocí jména/hesla.


Hlavní distribuce byla přesunuta na SourceForge

Prakticky rozbalte tento archív na USB disk a proveďte flashování firmware tak jak je popsáno v přiložené dokumentaci. Dokumentace je v angličtině, španělštině, francouzštině a bohužel a abychom potvrdilo pravidlo "Kovářova kobyla chodí bosa" čeština chybí :( ale v nejbližších dnech to napravím.

Instalace se sestává ze dvou kroků: nejdřív se nainstaluje firmware a pak programový balíček
Po každém kroku dojde k restartu zařízení, tudíž se toho nelekněte.

Po druhém restartu můžete přistoupit na LG Menu vložením IP adresy LG do vašeho oblíbeného browseru.

Všechny problémy, připomínky, náměty můžete vkládat do pro tento účel vytvořeného systému na SourceForge:
http://sourceforge.net/tracker/?group_id=348378

Díky Victore :)
Keltek
 
Příspěvky: 298
Registrován: pon 22. úno 2010 19:21:33
Bydliště: Praha

Re: PipeManagement/LG Menu v1.0

Příspěvekod Frantacech » pát 17. zář 2010 17:41:50

Ahoj,
vypada to docela luxusne, skvela prace!

Dotaz, nikde nevidim moznost zaheslovat menu, v popisu to je?

... beru zpet, uz jsem objevil ini , hledal jsem to v menu

ja ten telnet nenavidim, kdyby tam mohl byt mighnight :idea:

BOMBA

jdu opravit zhrouceny mikrotik at mam dost ip adress a zapojim vsechno naraz bez sachovani mezi 5-ti ip
Frantacech
 
Příspěvky: 31
Registrován: sob 10. dub 2010 21:29:02

Re: PipeManagement/LG Menu v1.0

Příspěvekod pentium » sob 18. zář 2010 0:11:18

Dotaz: je mozne pridat ?
- rychle smazani programu bez otazky na nejake tlacitko ? (otazka neni problem)
- smazani nahravky jiz behem jejiho prehravani pokud lze
- Možnost ruzneho nastaveni u programu automatického přidání zvolených počet minut na konec nahrávání při přidání z EPG.
( treba CT1 +0 minut je v pohode ale Nova + 15 minut Prima +10)
- Moznost EPG ve Web rozhrani .. Nevim jak je to technicky narocne .. ,ale treba dreambox umi nacist EPG ve web rozhrani a da se klikem i naridit timer.
- Moznnost pridavat do playlistu soubory ze site (optimalne celou slozku)

Dekuji

P.s - co delam spatne upgrade me probehl v poradku a naladil jsem programy. Krome incializace HDD ten jsem preskocil mam tam nahravky a dal jsem on/off a nic se nedeje hned se objevim na meny a pak na TV zadna dalsi vec se neinstaluje na flashce mam MS400_100417_0148 - probehlo ok a Custom-KV-v1.0.tar ten se nenainstaloval

-- Bohuzel postup me nejak nefungoval ,ale pridavam navod jak to udelat rucne a hlavne hned funkcni bez cekani ---

Aktualizujte FW dle navodu
Rozbalte si obsah Custom-KV-v1.0.tar do hlavniho adresare flashky
Pripojte se Telnetem (Start - Spustit - CMD - do cerne obrazovky telnet VASEIP pr. telnet 10.0.0.1) jmeno root heslo mugung
cd /mnt/usbmounts/sdb1/ (pripoji Vas na USB flashku musite mit zapojenou jen jednu)
sh performUpdate.sh - spusti aktualizaci
Pak jiz vse funguje v internetovem prohlizeci dejte IP pristroje
Naposledy upravil pentium dne pon 20. zář 2010 7:47:46, celkově upraveno 3
pentium
 
Příspěvky: 55
Registrován: pát 17. zář 2010 18:42:55

Re: PipeManagement/LG Menu v1.0

Příspěvekod Frantacech » sob 18. zář 2010 9:26:49

pentium píše:Dotaz: je mozne pridat ?
- rychle smazani programu bez otazky na nejake tlacitko ? (otazka neni problem)
- smazani nahravky jiz behem jejiho prehravani pokud lze
- Možnost ruzneho nastaveni u programu automatického přidání zvolených počet minut na konec nahrávání při přidání z EPG.
( treba CT1 +0 minut je v pohode ale Nova + 15 minut Prima +10)

Dekuji

P.s - co delam spatne upgrade me probehl v poradku a naladil jsem programy. Krome incializace HDD ten jsem preskocil mam tam nahravky a dal jsem on/off a nic se nedeje hned se objevim na meny a pak na TV zadna dalsi vec se neinstaluje na flashce mam MS400_100417_0148 - probehlo ok a Custom-KV-v1.0.tar ten se nenainstaloval


Me me ta instalace taky neprobehla uplne predpisove, vytahnul jsem flashku brzo.

Dej tam flashku, znovu to flashni - vypnout, zapnout s podrzenim REC nez se objevi logo a cekej
Az se nahraje firmware a udela restart, nastav init menu, staci naladit kanaly, zbytek jen odklikat a prepni cil nahravani z usb na HDD, nastav lan
pak to vypni ale porad tam nech flashku, znovu zapni a nech to byt 10min.
pak zkus na to vlezt zadanim ip do prohlizece

Mě by se moc libilo kdyby to umelo jeste delat downloader. Torenty nebudu nikdy pouzivat .. z bezpecnostnich duvodu.
neco co umi radpidshare, hotfile - neco jako programky typu RapidShare Plus 4.0 nebo lepe RDESC

Jinak to individualni pridavani minut by bylo fajn, protoze NOVA a Z1 je obrovsky rozdil
Frantacech
 
Příspěvky: 31
Registrován: sob 10. dub 2010 21:29:02

Re: PipeManagement/LG Menu v1.0

Příspěvekod netrat » sob 18. zář 2010 11:15:17

Jo nejakej downloader z Rapidsharu by byl super...Jeste me kelteku napadlo jesli by nebylo dobre do planovani nahravani na webu vymnit policko delka nahravani na policko DO. Nastavil bys OD kdy DOkdy ma nahravat a ne OD kdy na jak dlouho....nebo pripadne tam nechat i pole DELKA, ale aby se pocitalo podle toho co zadam do policka DO. Co ty na to? Jinak flash probehl bez problemu
netrat
 
Příspěvky: 12
Registrován: pát 16. črc 2010 21:40:34

Re: PipeManagement/LG Menu v1.0

Příspěvekod pentium » sob 18. zář 2010 12:39:39

netrat píše:Jo nejakej downloader z Rapidsharu by byl super...Jeste me kelteku napadlo jesli by nebylo dobre do planovani nahravani na webu vymnit policko delka nahravani na policko DO. Nastavil bys OD kdy DOkdy ma nahravat a ne OD kdy na jak dlouho....nebo pripadne tam nechat i pole DELKA, ale aby se pocitalo podle toho co zadam do policka DO. Co ty na to? Jinak flash probehl bez problemu


Souhlas toto je nesvar levnych prehravacu ze pouzivaji delku .. jelikoz jejich sw pak nemusi resit pulnoc a druhy den ... (Uz to vetsina programu ma napsanou delku ,ale take radeji davam od do ...) Pripadne pri narizeni zadat nazev poradu jako to ma dreambox ,ale to uz je asi moc.

Ohledne stahovani ja osobne stahuji na PC a mam primo pripojenou tu slozku. Problem totiz je ze Rapid atd... by mozna slo ,ale to Vam nebude stacit co reseni premium uctu a hlavne vetsinou je to zabaleno takze by to musel i rozbalit a zabaleni je pod heslem atd ...takze dle meho to neni moc realne pokud nerozchodime jawu a programek treba JDownloader ,ale to uz takto orizlej linux asi nezvladne ja tam nenasel ani program top na zatez cpu. Takze je tam podle me na OS mala pamet. Proto je to uzasne co se jim podarilo dodelat ...Technicky tam asi neni problem dat wget na stahovani klasickeho obsahu pripadne ftp ,ale v praxi se to asi moc nepouzije
pentium
 
Příspěvky: 55
Registrován: pát 17. zář 2010 18:42:55

Re: PipeManagement/LG Menu v1.0

Příspěvekod octa » sob 18. zář 2010 14:41:48

@pentium Příkaz top je věcí nového busyboxu, koukal jsem že v tomhle FW už funguje.
@keltek Protože hodně dělám s Linuxem, hodil by se mi (a nejen určitě mně), aby součástí distribuce byl i midnight commander. Pokud by bylo potřeba, mohu sepsat návod, jak ho zprovoznit, případně poslat i binárku. Nekompiloval jsem to sám, ale našel ji někde na netu, s menší konfigurací funguje ale skvěle.
Jinak to menu je super práce - díky! Konečně nemusím všechno hákovat v linuxu a pohodlně si to nastavuji z web rozhraní.
octa
 
Příspěvky: 1
Registrován: sob 18. zář 2010 14:28:59

Re: PipeManagement/LG Menu v1.0

Příspěvekod PH1 » ned 19. zář 2010 16:51:07

Používám MS450 s HDD a HDD+ (1TB Disk WD v rozšiřujím slotu).
Instalace neproběhla podle návodu a nakonec jsme musel udělat instalaci manuální, tak jak je uvedeno v tomto foru (viz mauální spuštění performUpdate.Sh

Zatím mám nasledující dotazy:

1) SAMBA nemá nakonfigurované zobrazení disku HDD+ (HDD externi). Kde se tato možnost dá změnit?
2) Přístup na HDD+ (/tmp/usbmounts/sdb1) neumožnuje zápis. Je zřejme potřeba do startup systému přidat příkaz
mount -o remount,rw /tmp/usbmounts/sdb1, dokážete prosím poradit kam, resp. jak tento problém vyřešit

Děkuji
PH1
 
Příspěvky: 9
Registrován: stř 27. led 2010 12:03:40

Re: PipeManagement/LG Menu v1.0

Příspěvekod Keltek » ned 19. zář 2010 21:37:07

PH1 píše:Používám MS450 s HDD a HDD+ (1TB Disk WD v rozšiřujím slotu).
Instalace neproběhla podle návodu a nakonec jsme musel udělat instalaci manuální, tak jak je uvedeno v tomto foru (viz mauální spuštění performUpdate.Sh

Zatím mám nasledující dotazy:

1) SAMBA nemá nakonfigurované zobrazení disku HDD+ (HDD externi). Kde se tato možnost dá změnit?
2) Přístup na HDD+ (/tmp/usbmounts/sdb1) neumožnuje zápis. Je zřejme potřeba do startup systému přidat příkaz
mount -o remount,rw /tmp/usbmounts/sdb1, dokážete prosím poradit kam, resp. jak tento problém vyřešit

Děkuji


Výborně že se někdo takový ozval. Protože tuto konfiguraci nemám (mám jen MS400H s připojeným jedním diskem) nemohl jsem zjistit, jak se tato konfigurace chová. Pochopitelně to můžeme rozchodit. Potřeboval bych ale vidět alespoň výpis "mount" příkazu.
Samozřejmě jsme nemohli podchytit všechny varianty, které lze s MS400/450 docílit, ale jak je vidět, už jste si poradili. Já bych docela rád chtěl vědět, proč se nezdařil ten update, ale to to se už asi nedozvím (leda že by mi někdo nareportoval, proč k updatu nedošlo - vše se zapisuje do souboru "/tmp/hddservice.log", má to malý háček - po restartu je tento soubor pryč, takže je potřeba smazat /tmp/hdd/root/custom, vložit USB s tar.gz souborem a restartovat, pak počkat, jestli se to náhodou nenainstaluje, a pokud ne (asi tak po 10min) stáhnout a poslat mi ten hddservice.log soubor).
Díky.
Keltek
 
Příspěvky: 298
Registrován: pon 22. úno 2010 19:21:33
Bydliště: Praha

Re: PipeManagement/LG Menu v1.0

Příspěvekod pentium » pon 20. zář 2010 7:42:31

Ja klidne flashnu prstroj od znova a dam ti na nej telnet z internetu. Napis SZ ci Skype pentium-pro Mam 450ku druhy disk nepouzivam ,ale nejaky tu najdu ...
pentium
 
Příspěvky: 55
Registrován: pát 17. zář 2010 18:42:55

Další

Zpět na Návody

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

cron