Raxxx007 píše:Můžu se zeptat, koho jsi oslovil? Myslím, že bych dokázal aktuální data získávat.
Ze SMS365 se mi neozvali, z České televize mail napsali viz níže (IMHO nepoužitelné podmínky, fakt to chce, aby programy byly v XMLTV - i pro zahraničí, ale tam už to je běžné). Pokud bys byl ochoten vystavit programy v XMLTV, začnu zase na parseru pracovat (něco u jsem načal, IMHO použitelné).
odpověď redaktoa z ČT píše:Dobrý den,
struktura našeho konkrétního souboru XML je popsána na stránce:
http://www.ceskatelevize.cz/xml/tv-program/, není tedy problém napsat si vlastní parser tohoto XML dokumentu, aniž by náš export vyhovoval standardu XMLTV.
Pokud jde o licenční problematiku, přišli jsme na dvě možná řešení vašeho problému:
1)
- TV program budete nejvýše 1x za minutu stahovat na svůj web a šifrovat, aby nebyl volně přístupný.
- Uživatelé rekordéru budou tuto verzi programu stahovat z vašeho webu a dešifrování proběhne přímo v zařízení, přičemž klíč nebude k dispozici ve zdrojovém kódu programu, tzn. že program bude mít uzavřený zdrojový kód.
2)
- TV program budete stahovat na svůj web, kde jej již nebudete prezentovat ve (strojově zpracovatelném) formátu XML, ale přesně v takové podobě, v jaké jej bude zobrazovat zmíněný rekordér. Nevím, jak je řešeno plánování nahrávání pořadů (např. zda se jedná o pseudoprotokol typu skype://), ale myslím, že toto řešení by mohlo být vhodnější.
Pokud jsou pro vás obě uvedená řešení nepřijatelná, pak vám bohužel nemohu pomoci.
Možná se s novou divizí pro nová média v ČT jejich postoj nyní změní, ale nějak se mi tomu nechce věřit