PM/LG Menu v103

Re: PM/LG Menu v103

Příspěvekod generalni » úte 12. říj 2010 11:41:36

generalni píše:Ahoj všem,

dnes jsem si přpravil flešku přesně tak jak bylo popsáno v návodu. Obsahuje 3 výše popsané stažené soubory v rootu.
Po přidržení tlač. REC a restartu mého LG 400H proběhlo přeflešování FW a restartu LG..
Dále měla probíhat instalace PM 100....občas mi LG nereagoval na DO tak jsem si myslel že instalace jede, ale asi nic. Žádný další restart LG neproběhl...

co dál?????

díky za pomoc


Ještě mě teď napadlo, zda by to nemohlo být tím, že interní HDD jsem nenaformátoval v LG, ale zůstal mi formát z PC????
generalni
 
Příspěvky: 11
Registrován: úte 12. říj 2010 9:20:42

Re: PM/LG Menu v103

Příspěvekod Keltek » úte 12. říj 2010 11:43:12

Máš dost místa na disku? Opravdu se na USB disku jmenují tak, jak je popsáno výše?
Keltek
 
Příspěvky: 298
Registrován: pon 22. úno 2010 19:21:33
Bydliště: Praha

Re: PM/LG Menu v103

Příspěvekod generalni » úte 12. říj 2010 12:06:46

Keltek píše:Máš dost místa na disku? Opravdu se na USB disku jmenují tak, jak je popsáno výše?


na 160Gb HDD je cca 28% volného místa dle LG, ale jak jsem již popsal nemám ho naformátovaný v LG ale kdysi na PC jako NTFS

mohlo by to být tím?
generalni
 
Příspěvky: 11
Registrován: úte 12. říj 2010 9:20:42

Re: PM/LG Menu v103

Příspěvekod Reesha » úte 12. říj 2010 12:12:39

Koukám generalni má stejný problém jako já. A taky nemám formátovaný HDD v LG, ale v PC....
Reesha
 
Příspěvky: 4
Registrován: úte 12. říj 2010 11:09:25

Re: PM/LG Menu v103

Příspěvekod generalni » úte 12. říj 2010 12:28:44

Reesha píše:Koukám generalni má stejný problém jako já. A taky nemám formátovaný HDD v LG, ale v PC....


Odpoledne HDD vyndám dám nový naformátuji v LG a večer dám vědět... :-)
generalni
 
Příspěvky: 11
Registrován: úte 12. říj 2010 9:20:42

Re: PM/LG Menu v103

Příspěvekod Keltek » úte 12. říj 2010 13:49:46

Jojo, to je tím. Je to popsané i v dokumentaci.
Při inicializaci disku se vytvoří 4 oddíly
1) největší oddíl pro ukládání nahrávek a všech dalších dat - NTFS
2) swap oddíl (normálně se vůbec nepoužívá, já jej však inicializuji a používám)
3) timeskip oddíl na který se dá nasměrovat timeskip funkce
4) root oddíl, který je imho servisní, není moc veliký, ale pro custom balíčky postačuje a ten zrovna potřebujeme, páč je to EXT3 oddíl a má se rád s Linuxem
Keltek
 
Příspěvky: 298
Registrován: pon 22. úno 2010 19:21:33
Bydliště: Praha

Re: PM/LG Menu v103

Příspěvekod Reesha » úte 12. říj 2010 15:17:26

Díky :D

Tak to bylo tím :-) Jen se mi nedařilo v keltekově upraveném FW zformátovat HDD. Po zvolení formátu v menu a velikosti oddílu pro timeshift přístroj vyžadoval restart. Po restartu přístroj detekoval nenaformátovaný HDD po formátu opět restart a stále dookola. Nahrál jsem tedy originál tam vše proběhlo v pořádku. Teď už vše funguje. Děkuji za pomoc.

Richard
Reesha
 
Příspěvky: 4
Registrován: úte 12. říj 2010 11:09:25

Re: PM/LG Menu v103

Příspěvekod Roderick » úte 12. říj 2010 17:05:24

Predem bych chtel podekovat Keltekovi a spol za to co pro nas delaji. Pak bych mel par dotazu a jeden navrh

dotazy:
1) je novy firmware zalozeny na poslednim firmwaru od vyrobce nebo to s tim nema nic spolecneho? Ptam se proto, ze mne zajima co se stane pokud vyrobce vyda novejsi firmware resp. co se stane, dam ji v Setupu aktualizaci firmware ze site - to mi to prepise tohle 'custom' firmware?
2) pokud si uz nainstalui tento vas firmware, je nejaka jednoducha cesta zpet na firmware od vyrobce ? (napr. kdybych chtel uplatnit zaruku). Stacilo by v Setupu dat aktualizaci firmware ze site? Pokud ne, jak tedy obnovit ten puvodni?
3) v jakem progr. jazyku je ten firmware napsany a jak se jej vlastne podatrilo 'hacknout' ? Zajima mne to spise ze zvedavosti, sam jsem profesi programator, bohuzel pro vas mym rodnym jazykem je Java a informacni systemy a databaze, takze s psanim/hackovanim firmware a take s Linuxem nemam vubec zadne zkusenosti.

Namet:
Jako programator vim, ze temer vzdy, kdyz se prida nejaka nova funkce, tak se zarucene zavlece nejake chyba. V nasi firme mame vzdy development line (tam kam strkame vse nove a na cem je prekotny vyvoj) a pak hotfix line, tedy to co maji zakaznici a na cem vydavame jen opravy chyb. Tedy napr. zakaznik dostane verzi 2.0, my zaciname delat na verzi 2.1 (ci 3.0 pokud je to neco zasdniho). Zakaznik najde chybu, my ji opravime, a udelame hotfix oznaceny 2.0.1. Najde dalsi, a my udelame 2.0.2 atp. Cili je to vzdy <major verze>.<minor verze>.<build>.
Pisu to proto, ze tady ctu jak se do v. 1.x spravi nejake chyby, ale zaroven se tam dava nova funkcionalita, ktera tam s velkou pravdepodobnosti zavlece nove chyby. Nebylo by mozna od veci mit verzi ktera je relativne odzkousena a stabilni a jen se na ni opravuji chyby (1.0.0, 1.0.1, 1.0.2 atp), protoze vetsina z nas bude preferovat verzi stabilni nez plnou novych funkci bez zaruky, a pak verzi vyvojovou kde pribyvaji nove veci (1.1.0, 1.2.0....), kterou by nekteri dobrovolnici nejdrive testovali, nez se vychytaji detske problemy (takze bude vznikat 1.2.1, 1.2.2, 1.2.3 atp) a teprve odzkousena verze (napr. 1.2.28) by se prohlasila za finalni.
Tot muj namet, jestli to z nejakeho duvodu nejde nebo si myslite ze to nema smysl necham na vyvojarich.

R.
Roderick
 
Příspěvky: 4
Registrován: pát 08. říj 2010 19:38:53

Re: PM/LG Menu v103

Příspěvekod generalni » úte 12. říj 2010 17:55:43

Reesha píše:Díky :D

Tak to bylo tím :-) Jen se mi nedařilo v keltekově upraveném FW zformátovat HDD. Po zvolení formátu v menu a velikosti oddílu pro timeshift přístroj vyžadoval restart. Po restartu přístroj detekoval nenaformátovaný HDD po formátu opět restart a stále dookola. Nahrál jsem tedy originál tam vše proběhlo v pořádku. Teď už vše funguje. Děkuji za pomoc.

Richard


Souhlasím .. naprosto stejná akce 5OOGb Baracuda...a stejné problémy
generalni
 
Příspěvky: 11
Registrován: úte 12. říj 2010 9:20:42

Re: PM/LG Menu v103

Příspěvekod Keltek » úte 12. říj 2010 19:00:51

generalni píše:
Reesha píše:Díky :D

Tak to bylo tím :-) Jen se mi nedařilo v keltekově upraveném FW zformátovat HDD. Po zvolení formátu v menu a velikosti oddílu pro timeshift přístroj vyžadoval restart. Po restartu přístroj detekoval nenaformátovaný HDD po formátu opět restart a stále dookola. Nahrál jsem tedy originál tam vše proběhlo v pořádku. Teď už vše funguje. Děkuji za pomoc.

Richard


Souhlasím .. naprosto stejná akce 5OOGb Baracuda...a stejné problémy


Je pravda, že ve FW jsou jiné nástroje pro vytvoření filesystému. Jste ochotní to betatestnout? (tj. další formátování a další restarty).
Keltek
 
Příspěvky: 298
Registrován: pon 22. úno 2010 19:21:33
Bydliště: Praha

PředchozíDalší

Zpět na Návody

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron