PM/LG Menu v103

Re: PM/LG Menu v103

Příspěvekod generalni » úte 12. říj 2010 19:04:55

Keltek píše:
generalni píše:
Reesha píše:Díky :D

Tak to bylo tím :-) Jen se mi nedařilo v keltekově upraveném FW zformátovat HDD. Po zvolení formátu v menu a velikosti oddílu pro timeshift přístroj vyžadoval restart. Po restartu přístroj detekoval nenaformátovaný HDD po formátu opět restart a stále dookola. Nahrál jsem tedy originál tam vše proběhlo v pořádku. Teď už vše funguje. Děkuji za pomoc.

Richard


Souhlasím .. naprosto stejná akce 5OOGb Baracuda...a stejné problémy


Je pravda, že ve FW jsou jiné nástroje pro vytvoření filesystému. Jste ochotní to betatestnout? (tj. další formátování a další restarty).


klidně...nemám s tím žádné problémy...budu ti testovat....cokoli :-)
generalni
 
Příspěvky: 11
Registrován: úte 12. říj 2010 9:20:42

Re: PM/LG Menu v103

Příspěvekod Keltek » úte 12. říj 2010 19:31:25

Roderick píše:Predem bych chtel podekovat Keltekovi a spol za to co pro nas delaji. Pak bych mel par dotazu a jeden navrh

dotazy:
1) je novy firmware zalozeny na poslednim firmwaru od vyrobce nebo to s tim nema nic spolecneho? Ptam se proto, ze mne zajima co se stane pokud vyrobce vyda novejsi firmware resp. co se stane, dam ji v Setupu aktualizaci firmware ze site - to mi to prepise tohle 'custom' firmware?
2) pokud si uz nainstalui tento vas firmware, je nejaka jednoducha cesta zpet na firmware od vyrobce ? (napr. kdybych chtel uplatnit zaruku). Stacilo by v Setupu dat aktualizaci firmware ze site? Pokud ne, jak tedy obnovit ten puvodni?
3) v jakem progr. jazyku je ten firmware napsany a jak se jej vlastne podatrilo 'hacknout' ? Zajima mne to spise ze zvedavosti, sam jsem profesi programator, bohuzel pro vas mym rodnym jazykem je Java a informacni systemy a databaze, takze s psanim/hackovanim firmware a take s Linuxem nemam vubec zadne zkusenosti.

Namet:
Jako programator vim, ze temer vzdy, kdyz se prida nejaka nova funkce, tak se zarucene zavlece nejake chyba. V nasi firme mame vzdy development line (tam kam strkame vse nove a na cem je prekotny vyvoj) a pak hotfix line, tedy to co maji zakaznici a na cem vydavame jen opravy chyb. Tedy napr. zakaznik dostane verzi 2.0, my zaciname delat na verzi 2.1 (ci 3.0 pokud je to neco zasdniho). Zakaznik najde chybu, my ji opravime, a udelame hotfix oznaceny 2.0.1. Najde dalsi, a my udelame 2.0.2 atp. Cili je to vzdy <major verze>.<minor verze>.<build>.
Pisu to proto, ze tady ctu jak se do v. 1.x spravi nejake chyby, ale zaroven se tam dava nova funkcionalita, ktera tam s velkou pravdepodobnosti zavlece nove chyby. Nebylo by mozna od veci mit verzi ktera je relativne odzkousena a stabilni a jen se na ni opravuji chyby (1.0.0, 1.0.1, 1.0.2 atp), protoze vetsina z nas bude preferovat verzi stabilni nez plnou novych funkci bez zaruky, a pak verzi vyvojovou kde pribyvaji nove veci (1.1.0, 1.2.0....), kterou by nekteri dobrovolnici nejdrive testovali, nez se vychytaji detske problemy (takze bude vznikat 1.2.1, 1.2.2, 1.2.3 atp) a teprve odzkousena verze (napr. 1.2.28) by se prohlasila za finalni.
Tot muj namet, jestli to z nejakeho duvodu nejde nebo si myslite ze to nema smysl necham na vyvojarich.

R.


Tak nejprve k dotazům:
ad 1) nový FW je založen vždy na mě dostupném posledním FW (verze lze zjistit podle jména FW - aktuální verze, která je mě dostupná, je 100417_0148), pokud by se někde objevila nová verze, docela rád bych o tom chtěl vědět :)
ad 2) nejsem si jist, zda by lze v setupu flashnout firmware na stejnou verzi nebo ponížit na starší, ale určitě to jde způsobem, popsaným v manuálu a i různě na fórech (trik, kde hraje hlavní roli USB disk, tlačítko Record a tlačítko Restart)
ad 3) firmware jako takový je prakticky Linuxový filesystém a obsahuje
- Linuxový kernel - Linux Venus 2.6.12.6-VENUS #39 - jazyk C
- podpůrné programy (bysybox a další nástroje např. pro práci s wifi) - jazyk C
- vlastní aplikace, která zobrazuje to, co je vidět na obrazovce - DvdPlayer - myslím, že C++
- a pak je také obsahuje datové soubory pro VIDEO a AUDIO část, což je podle mého firmware pro hardwarové dekódování videa a vícekanálového audia

Co se týče programování, tak jsme na tom nejspíš stejně :) taktéž je mojí hlavní náplní Enterprise aplikace psané v Javě, ale proč si trochu neoddechnout u PHP :) že?
Prakticky všechny aplikace v PVR je v C/C++, kromě samotného LG Menu, který je v PHP. Samozřejmě, že tebou popsaný postup je žádoucí u velikých projektů s určitou garancí, ale vzhledem k tomu, že zatím se vývojem zabývám jen já (modifikace systému a LG Menu) a Victor ze Španělska (PipeManagement) tak si myslím, že takovéto řazení by bylo jenom na obtíž a zpomalovalo by to vývoj. V tomto našem případě ani nevíme, co vlastně chceme a tudíž je vývoj takový, jaký je :) někdo pošle nějakou ideu, já se prudce zamyslím a když je čas, zkusím jak by to vypadalo. A když se zadaří (tj. nestrávím na tom dny hledání řešení) tak se to objeví v novém releasu :)
Vlastně to není ani nijak organizované - já a Victor vyvíjíme nezávisle a i releasy jsou nezávislé - PipeManagement je nyní ve verzi 3.1 a testuje se 3.2, LG Menu je nyní v103 a připravuje se v104. Já ani nemám žádné betatestery a tudíž se může stát to, co se stalo s PMLGM v102 a v103, kdy to byla totální katastrofa (která se doufám už opakovat nebude).
Proč je číslování takové jaké je? Mám uloženou verzi v souboru jako číslo (/tmp/hdd/root/custom/etc/version) a s tím se dá pracovat ve bash skriptech mnohem lépe, než s verzemi "1.4.28".

Kdyby někdo měl čas a chuť provádět betatest, tak to jenom uvítám. Problém je v tom, že v zásadě by se jednalo v některých fázích o formátování disku, pokusy se sítí a pak pochopitelně testy webového rozhraní. Tak kdo chce, ozvěte se...
Keltek
 
Příspěvky: 298
Registrován: pon 22. úno 2010 19:21:33
Bydliště: Praha

Re: PM/LG Menu v103

Příspěvekod Keltek » stř 13. říj 2010 12:18:22

generalni píše:
Reesha píše:Díky :D

Tak to bylo tím :-) Jen se mi nedařilo v keltekově upraveném FW zformátovat HDD. Po zvolení formátu v menu a velikosti oddílu pro timeshift přístroj vyžadoval restart. Po restartu přístroj detekoval nenaformátovaný HDD po formátu opět restart a stále dookola. Nahrál jsem tedy originál tam vše proběhlo v pořádku. Teď už vše funguje. Děkuji za pomoc.

Richard


Souhlasím .. naprosto stejná akce 5OOGb Baracuda...a stejné problémy


Používali jste automatické nastavení pro formát nebo vlastní?
Keltek
 
Příspěvky: 298
Registrován: pon 22. úno 2010 19:21:33
Bydliště: Praha

Re: PM/LG Menu v103

Příspěvekod Reesha » stř 13. říj 2010 15:19:04

Já automatické...
Reesha
 
Příspěvky: 4
Registrován: úte 12. říj 2010 11:09:25

Re: PM/LG Menu v103

Příspěvekod kopilot » pon 18. říj 2010 14:34:33

Zdravím.Předem moc obdivuji tu práci kterou jste toto centrum posunuli o pořádný kus dopředu.Mám jeden dotaz,nešlo by něco udělet s dobou zobrazení informací naobrazovce třeba při přepnutí programu,nejvíc mi vadí že při zoomu zůstane informace na obrazovce stále.Dík za odpověď
kopilot
 
Příspěvky: 2
Registrován: pon 18. říj 2010 14:24:45

Re: PM/LG Menu v103

Příspěvekod pentium » pon 18. říj 2010 16:51:12

Bohuzel do vlastnosti toho co vidime meny prehravace zasahnout nedokazi .. je to psane v Cku a nemaji od toho zdrojaky ...

Keltek mam jeste dotaz rozeber co je ten PipeManagement to je podle me ovladaci kody k meny tedy pres nej prepnete program zesilite atd ... ?
Konecne totiz funguje tlacitko mute (modre tlacitko) nebo behem prehravani OK udela pauzu. Drive fungovalo 6 rychle prehravani vpred na maximum atd.. ovsem jsem rad ze tyto volby jsou vypnute jelikoz to pak blblo pri tlacitku GOTO a psani cisel.
pentium
 
Příspěvky: 55
Registrován: pát 17. zář 2010 18:42:55

Re: PM/LG Menu v103

Příspěvekod generalni » pon 18. říj 2010 20:16:17

Keltek píše:
generalni píše:
Reesha píše:Díky :D

Tak to bylo tím :-) Jen se mi nedařilo v keltekově upraveném FW zformátovat HDD. Po zvolení formátu v menu a velikosti oddílu pro timeshift přístroj vyžadoval restart. Po restartu přístroj detekoval nenaformátovaný HDD po formátu opět restart a stále dookola. Nahrál jsem tedy originál tam vše proběhlo v pořádku. Teď už vše funguje. Děkuji za pomoc.

Richard


Souhlasím .. naprosto stejná akce 5OOGb Baracuda...a stejné problémy


Používali jste automatické nastavení pro formát nebo vlastní?


Ahoj,

tak jsem se dostal k tomu HDD... použil jsem automatické nastavení při formátu a dopadlo to takto:
- vytvořila se partition tabulka o 5ti oddílech, ale musel jsem hlavní oddíl naformátovat ručně.
generalni
 
Příspěvky: 11
Registrován: úte 12. říj 2010 9:20:42

Re: PM/LG Menu v103

Příspěvekod Keltek » úte 19. říj 2010 7:58:45

Šlo by to nějak rozepsat? Páč nevím, co to je hlavní oddíl :)

Zjistil jsem, že ve stávajícím BusyBoxu trochu hapruje e2fstools (nejdou zkompilovat) tudíž je tam nefunkční mke2fs. To jsem nyní opravil (nový firmware) tj. ten, kdo by chtěl pomoct = (smazat všechny oddíly na disku, flashnout nový fw, dát formát a pak se podívat, v jakém stavu ten disk je) tak to může zkusit ( http://www.fozona.cz/LG/tmp/MS400_10041 ... 104-II.zip )
ALE POZOR!! je to jenom pro testovací účely!
Keltek
 
Příspěvky: 298
Registrován: pon 22. úno 2010 19:21:33
Bydliště: Praha

Re: PM/LG Menu v103

Příspěvekod Fénix » čtv 21. říj 2010 18:51:02

Ahoj vsem.
Dlouho jsem odolaval s registraci 8-) .
Takze hned prvni dotaz a na nejvysi mista.

1 - Za svoji praci si zaslouzis Donate takze kdy a jak bude mozne Ti prispet za to co tu delas?

A dotaz cislo dve uz je k kouzelne krabicce MS 450 H

2 - Mam od tebe PM/LG menu v1.0.3 a potreboval bych si upravit a pridat dalsi pripojne body do smb.conf a nejak jej nemuzu najit. Napises mi prosim cestu?
Fénix
 
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 21. říj 2010 18:30:09

Re: PM/LG Menu v103

Příspěvekod Keltek » čtv 21. říj 2010 23:33:58

Fénix píše:Ahoj vsem.
Dlouho jsem odolaval s registraci 8-) .
Takze hned prvni dotaz a na nejvysi mista.

1 - Za svoji praci si zaslouzis Donate takze kdy a jak bude mozne Ti prispet za to co tu delas?

No tak kucí, já to nedělám kvůli penězům. :D Stejně by bylo spravedlivé podělit se s Victorem. PipeManagement je také kus excelentního softu.

Fénix píše:A dotaz cislo dve uz je k kouzelne krabicce MS 450 H
2 - Mam od tebe PM/LG menu v1.0.3 a potreboval bych si upravit a pridat dalsi pripojne body do smb.conf a nejak jej nemuzu najit. Napises mi prosim cestu?

Soubor smb.conf se nachází v /tmp/hdd/root/custom/etc/ - určitě se v některé v budoucích verzi FW objeví konfigurace Samby přes web.
Keltek
 
Příspěvky: 298
Registrován: pon 22. úno 2010 19:21:33
Bydliště: Praha

PředchozíDalší

Zpět na Návody

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron