Problém se zápisem na druhý HDD+ u MS450H

Problém se zápisem na druhý HDD+ u MS450H

Příspěvekod makimo » sob 08. led 2011 18:38:46

Od začátku používání druhého HDD+ v MS450H (WD Caviar Blue 1TB, SATA II, zformátován NTFS) se při ukládání souborů na tento disk pomocí kopírování přímo v MS450H objevuje následující problém při jejich následném čtení po restartu zařízení.
Některé videosoubory (většinou do 2,5 GB délky) mají podstatně menší velikost, než na zdrojovém zařízení (většinou externí USB HDD).
Buď lze přehrát pouze část souboru odpovídající zkrácené velikosti anebo se dokonce objeví ikona s otazníkem a soubor nelze přehrát vůbec.
Zajímavé je, že při nahrání souborů na původní vestavěný HDD 250 GB se tento problém nikdy nevyskytl a pokud zkopíruju některý soubor z tohoto interního HDD na druhý HDD+, objeví se u něho výše zmíněné problémy s přehráváním.
Zkoušel jsem druhý HDD+ vyměnit za jiný (starší Samsung 80 GB opět s NTFS) a problém je naprosto shodný, takže bych vadu viděl na nějaký problém podpory zápisu Linuxu na NTFS (již pravděpodobně dříve zmíněný v pár příspěvcích, ale pouze v souvislosti se zápisem na externí disky). HDD+ jsem vždy formátoval nejprve v PC a poté i přes utilitu v menu MS450H se stejnými výsledky.
Momentálně používám poslední Harmony Pack 1.2 a ani 2 předchozí verze originálního FW se nechovaly jinak a stejný problém se projevoval i tam.
Dokázal by někdo pomoci...?
Díky předem a též děkuji autorům tohoto bezva fóra a Harmony Packů!
makimo
 
Příspěvky: 3
Registrován: sob 08. led 2011 17:27:40

Re: Problém se zápisem na druhý HDD+ u MS450H

Příspěvekod lygos » ned 09. led 2011 9:59:36

Ja jsem nevydrzel ty casy, jak dlouho kopirovani na Ext. HDD trva, stejne jako mne stvala doba stahovani filmu do PC pres FTP, koupil jsem si 3.5" ramecek do PC (400 Kc) a disk vzdy z LG vyjmu a vlozim do PC do supliku, nahraju nebo smazu co potrebuji v obou smerech a vlozim zase zpet.
lygos
 
Příspěvky: 2
Registrován: ned 09. led 2011 9:55:40

Re: Problém se zápisem na druhý HDD+ u MS450H

Příspěvekod Keltek » ned 09. led 2011 20:11:08

Makimo, máš možnost pustit na ten disk chkdsk pod Windowsama? Je možné, že je poškozený filesystém.
Keltek
 
Příspěvky: 298
Registrován: pon 22. úno 2010 19:21:33
Bydliště: Praha

Re: Problém se zápisem na druhý HDD+ u MS450H

Příspěvekod makimo » pon 10. led 2011 21:48:00

OK, tuhle možnost mám a vyzkouším.
Díky za tip, uvidíme...
makimo
 
Příspěvky: 3
Registrován: sob 08. led 2011 17:27:40

Re: Problém se zápisem na druhý HDD+ u MS450H

Příspěvekod Baxtter » stř 12. led 2011 20:19:04

Mám úplně stejnou zkušenost jako Makino. Použité disky od 250GB - 1.5TB (Western, Samsung). Na kontrolu File Sytému zatím není čas, ale přišel jsem už spoustu nahrávek po přesunu-kopírování z interního na externí disk. Používám poslední neupravený firmware od LG, ale tento problém se vyskytuje již prvního firmwaru.
Baxtter
 
Příspěvky: 1
Registrován: stř 06. říj 2010 18:52:56

Re: Problém se zápisem na druhý HDD+ u MS450H

Příspěvekod lygos » pát 14. led 2011 22:36:38

lygos píše:Ja jsem nevydrzel ty casy, jak dlouho kopirovani na Ext. HDD trva, stejne jako mne stvala doba stahovani filmu do PC pres FTP, koupil jsem si 3.5" ramecek do PC (400 Kc) a disk vzdy z LG vyjmu a vlozim do PC do supliku, nahraju nebo smazu co potrebuji v obou smerech a vlozim zase zpet.


Mam tu SZ ale nemam opravneni na ne odpovidat, nebot nemam patricny pocet prispevku za sebou. :roll:
Ramecek lze zakoupit treba zde http://www.alza.cz/icy-dock-ib-168sk-b-d159670.htm
lygos
 
Příspěvky: 2
Registrován: ned 09. led 2011 9:55:40

Re: Problém se zápisem na druhý HDD+ u MS450H

Příspěvekod miki » sob 15. led 2011 0:24:01

Dneska jsem k 450H s posledním, originálním firmwarem připojil USB disk a zazálohoval si na něj nahrané pořady. Co mě ale překvapilo je, že pořad, který měl na interním disku 2:30h se najednou na USB tváří jako 2:35h. Když porovnám info co LG ukazuje, tak velikost v MB je stejná, ale u té kopie už nezná rozlišení a audio kodek. Po připojení do PC je ukazováno správně 2:30h.
Docela zajímavý. Schválně jsem zkusil přehrát tu kopii v LG a v pohodě jede, obraz i zvuk. Když má začít přehrávat za 2:30, tak se to stopne. Tj. data jsou ok, ale zjišťování parametrů z jiného než interního disku někde blbne. Třeba je to důvod, proč to v opačném směru kopírování uřezává.
Jinak po tomto "hraní si" se LG nevypnulo - zůstal svítit OFF a pomohl jen reset.
Nemám a neměl jsem Harmony pack, tj. už v origo firmwaru jsou chyby.
miki
 
Příspěvky: 32
Registrován: úte 21. pro 2010 19:14:48

Re: Problém se zápisem na druhý HDD+ u MS450H

Příspěvekod miki » pon 17. led 2011 20:39:48

Takže po dalších testech mám nové poznatky ohledně USB disku s NTFS.
Pokud kopíruju více souborů současně z interního disku na USB, tak se vše zkopíruje, LG se tváří, že jsou data všech souborů OK a dokonce je i přehrává.
Pokud ale disk odpojím (po vypnutí MS450H), připojím k PC (W7/Vista) a podívám se na soubory, tak jeden z kopírovaných má malou velikost. 2x to byl první soubor, 3x poslední soubor z dávky kopírovaných.
Pokud pustím chkdsk /f, tak zahlásí, že volume bitmap (rastr svazku) je poškozen a opraví jej. U těch posledních souborů to prošlo bez ztráty kytičky, velikost se opravila a šlo to v PC přehrát. U těch, co byly blbě když se kopírovaly jako první, tam se velikost dala na 0, následný chkdsk pak zjistil problém s volným místem což opravil a o data těchto dvou jsem přišel.
Ntfs evidentně dělá LG problém. Proč poškodí někdy první, někdy poslední zápis z dávky souborů nevím. Když jsem soubory kopíroval po jednom, tak se mi to nestalo. Ale zase jsem to nezkoušel mockrát. Jinak místo chyby ve volume bitmap občas chkdsk zahlásí: Záznam atributu (128,"") ze segmentu záznamu souboru XY je poškozený.
Zkusil jsem i více dávek kopírování po sobě během jednoho připojení k LG - poškozená byla až ta poslední. Asi zůstane něco v cache, co už LG nezapíše než se vypne.
Disk je nový, pokud s ním pracuju v PC, tak jsem na chyby nenarazil. Formátován pod W7, pomalý - ne quick formát.
(mám originál firmware 20101027A, MS450H, ext. disk Samsung S2 Portable 320GB s pouze jednou partition s NTFS formátem)
miki
 
Příspěvky: 32
Registrován: úte 21. pro 2010 19:14:48

Re: Problém se zápisem na druhý HDD+ u MS450H

Příspěvekod Keltek » pon 17. led 2011 21:12:39

Moc moc díky, velmi zajímavé poznatky. Při kopírování z interního HDD na externí zařízení dochází ke krátkodobému připojení v R/W režimu. Po zapsání se provede unmount. Což znamená, že se musí zapsat všechna data na disk (provede se sync).
Napadlo mě, že bychom mohli rozšířit PipeManagement, který by detekoval kopírování a provedl by kontrolu zápisu a eventuální další sync. Každopádně je to velmi důležitý poznatek. Stávalo se to i u předchozích verzí FW? Toto by šlo zareportovat jako velká chyba do LG (současně s oním teletextem).
Keltek
 
Příspěvky: 298
Registrován: pon 22. úno 2010 19:21:33
Bydliště: Praha

Re: Problém se zápisem na druhý HDD+ u MS450H

Příspěvekod miki » pon 17. led 2011 21:47:40

Poslal jsem to technické podpoře na email z http://www.lge.cz. Existuje jiná cesta? V jiném vláknu někdo psal, že mu to dělal i starší firmware. Já nevím, mám to cca měsíc a hned jsem tam dal ten poslední. Ten problém spočívá asi v zápisu do MFT. Prostě se korektně nezapíše velikost. Pokud se to stane u prvního souboru v dávce, tak ty další "zdánlivě volné" místo na disku asi přepíší a kontrola už data neobnoví a zapíše velikost 0. V případech, kdy se poškodí ten poslední, tak jen jednoduše kontrola velikost opraví, protože data na disku jsou a nikdo je nestihl přepsat. Aspoň tak se mi to jeví.
Jestli bude čas, zkusím zjistit, kdy poškodí první a kdy poslední. Možná je to v objemu dat. Když poškodil první, měla dávka 2x cca 12 souborů a celkem cca 60GB. Pak už jsem zkoušel jen několikrát 3 soubory o celkové velikosti cca 8,5GB a to poškodil vždy poslední. Jisté je, že se to stává vždy, tak to snad v LG nasimulují a opraví. Otázkou je kdy. Přijít o data je :shock:
Nevím, jestli kontrola zápisu v LG něco vyřeší. Když si s tím hraju, tak než LG vypnu a disk odpojím, tak ty soubory kontroluju v LG. Velikost na USB disku sedí, formát taky, spustit to jde. Až v PC je problém. Možná Windows z NTFS ověřuje délku i jinak, nevím. Jen jednou se mi v LG stalo, že po zkopírování, kdy mi nabídnul prohlížet soubory se zobrazil prázdný adresář. Prostě tam nic nebylo. Po vypnutí/zapnutí už obsah zobrazilo LG v pořádku. Možná to byl ten první případ co jsem psal výše, kdy se při vypínání navíc kousnul a kdy už pak soubory PC neobnovilo. To už si nevybavím.
miki
 
Příspěvky: 32
Registrován: úte 21. pro 2010 19:14:48

Další

Zpět na Dotazy a problémy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron