Problém se zápisem na druhý HDD+ u MS450H

Re: Problém se zápisem na druhý HDD+ u MS450H

Příspěvekod Keltek » pon 17. led 2011 21:57:07

V LG se mountuje NTFS jako jako UFSD, což je licencované řešení od Paragon Software http://www.paragon-software.com/ntfs/ufsd.html
Možná by pomohlo použít ntfs-3g. Až dodělám nový release LGMenu, kouknu na to.
Keltek
 
Příspěvky: 298
Registrován: pon 22. úno 2010 19:21:33
Bydliště: Praha

Re: Problém se zápisem na druhý HDD+ u MS450H

Příspěvekod miki » stř 19. led 2011 8:31:25

Tak se mi ozvali z podpory LG, jsou to opravdu vtipálci:
Prosím naformátujte flash pamět do systému FAT32, pokud bude přístroj pořád dělat stejné věci tak prosím obraťte se na servisní středisko.
Jejich seznam naleznete na naší internetové stránce.

Kolik procent nahraných TV pořadů by se Vám vlezlo do 4GB? Tj. schopných přenosu na FAT32. Mě tak maximálně 20%.
Když vezmu 100 minutovej film, 20 minut rezervy na posun v TV, 4x7minut reklamy, tak to má hravě přes 2 hodiny a něco kolem 4,5GB.
miki
 
Příspěvky: 32
Registrován: úte 21. pro 2010 19:14:48

Re: Problém se zápisem na druhý HDD+ u MS450H

Příspěvekod makimo » úte 08. úno 2011 18:37:36

Zdravím po delší době a díky za užitečné příspěvky k tomuto problému!

Mám jeden dodatečný dotaz: Proč původní interní disk takovéto problémy se zápisem nemá?
Je to tím, že není ntfs anebo je připojen jiným způsobem (hardwarově, softwarově)?

Díky předem za odpověď!
makimo
 
Příspěvky: 3
Registrován: sob 08. led 2011 17:27:40

Re: Problém se zápisem na druhý HDD+ u MS450H

Příspěvekod Morty » čtv 23. úno 2012 15:24:50

Keltek píše:V LG se mountuje NTFS jako jako UFSD, což je licencované řešení od Paragon Software


Zkoušel někdo naformátovat HDD+ (do šuplíku) na ext2 nebo ext3, místo NTFS (který používá MS450H standardně)?
Že by se obešel ten zřejmě vadný Paragon ufsd ovladač a soubory se přestaly kazit...?

(Taky se to řeší tady: Přehraje pouze část filmu)
Sháním další nový LG MS450H. Kdybyste někdo věděli, kde ho ještě mají, napište mi prosím SZ. Moc dík. :)
Morty
 
Příspěvky: 6
Registrován: čtv 23. úno 2012 15:19:03

Re: Problém se zápisem na druhý HDD+ u MS450H

Příspěvekod Morty » ned 18. bře 2012 19:12:13

> Zkoušel někdo naformátovat HDD+ (do šuplíku) na ext2 nebo ext3, místo NTFS (který používá MS450H standardně)?

Zkusil jsem si to sám, swap partition a volné místo na začátku a na konci disku ze šuplíku jsem nechal bez změn, NTFS partition jsem naformátoval na ext3. Přehrávač po vložení disku do šuplíku nic nepoznal, choval se jako bez vloženého šuplíku.
Zkusil jsem namountovat novou ext3 partition na místo, kam patří normálně NTFS, ale přehrávač stále nic.
Kód: Vybrat vše
mkdir /tmp/hdd/volumes/HDD2
mount /dev/scsi/host1/bus0/target0/lun0/part1 /tmp/hdd/volumes/HDD2


Proto jsem vytvořil na interním disku adresář /HDD-2/ a do něj namountoval v /usr/local/etc/rcS (pomocí /tmp/hdd/root/rcS.addon) novou ext3 partition takto:
Kód: Vybrat vše
mkdir /tmp/hdd/volumes/HDD1/HDD-2 2> /dev/null
mount /dev/scsi/host1/bus0/target0/lun0/part1 /tmp/hdd/volumes/HDD1/HDD-2


Teď máme tedy "celý" 2. HDD v jedné složce na interním HDD. Všechno zatím (po 2 týdnech používání) funguje jak má, dokonce to správně ukazuje volné místo podle toho, ve které jsem právě složce. (Nahrávání z DVB-T zůstává na interní HDD. V případě, že šuplík není právě vložen -- ne že bych ho chtěl vyndávat, naopak -- je to také ok, složka HDD-2 je prostě tou dobou prázdná.)

Doufám, že jsem se tak vyhnul vadnému NTFS driveru od Paragonu a soubory se už nebudou kazit.
Při kopírování na záložní disk před formátováním na ext3 a při následné obnově souborů zpět jsem zjistil (a vlastně ještě stále po 14 dnech zjišťuji), že bylo vadných kolem 10 % souborů -- buď jsou nulové délky, nebo (a to je IMO ještě horší) obsahují nesmyslná data. Vždy když najdu vadný soubor, potvrdí se, že byl vadný už před přechodem na ext3 (podle zálohy). A to na tom disku nebylo ani nijak moc souborů, zaplněn byl asi z 1/4.

Absolutně nechápu, jak kolem tohoto problémů může být takové ticho, copak se to neděje všem se 2 HDD v MS450H? Nebo to lidem nevadí?
Sháním další nový LG MS450H. Kdybyste někdo věděli, kde ho ještě mají, napište mi prosím SZ. Moc dík. :)
Morty
 
Příspěvky: 6
Registrován: čtv 23. úno 2012 15:19:03

Re: Problém se zápisem na druhý HDD+ u MS450H

Příspěvekod miki » sob 24. bře 2012 20:40:19

No pokud na tom disku nic nekopíruješ, tak na to spousta lidí asi ani nepřijde. Já používám MS450H více méně jen na nahrávání a to tak, že soubory nemažu. Po shlédnutí je jen přesunu na stejném disku do adresáře koš. Až je disk plný, tak to zformátuju. Tímto postupem se počet záseků minimalizuje. Nenahraje to jeden pořad ze sta (klep klep) a to mám podezření na nekorektní střih reklam. Občas se to kousne při přehrávání (a to většinou tak, že cvaknou oba disky, přístroj se restartuje a naběhne bez disků a musím to ručně resetovat). Ale dá se s tím žít. LG to ignoruje, už jsem jim to kdysi i psal. Nový FW asi žádný.
miki
 
Příspěvky: 32
Registrován: úte 21. pro 2010 19:14:48

Re: Problém se zápisem na druhý HDD+ u MS450H

Příspěvekod Morty » sob 01. zář 2012 2:13:15

Morty píše:> Všechno zatím (po 2 týdnech používání) funguje jak má

S odstupem času se vracím k mému řešení. Občas se objeví drobný problém s tím, že se přístroj po zapnutí zeptá, zda má naformátovat disk. Pokud odpovíme NE, vše funguje dál normálně. Pokud omylem odpovíme Ano, je tam ještě jedna "jistící" otázka, na kterou je třeba odpovědět opět NE. Dvakrát Ano se nám ještě naštěstí odpovědět nepodařilo. :)

Předpokládám, že se ptá na disk v šuplíku. Napadlo mě, že by bylo možná lepší původní NTFS partition nerušit, ale podstatně ji zmenšit, a novou ext3 vytvořit až za ní. Pak je podle mě šance, že by to ošálilo tu kontrolu při startu. Ale proč se otázka na formátování objeví jen někdy...?
Nemám teď čas všechno z disku zazálohovat a tento fix vyzkoušet, přístroj navíc nemám doma (je babičky).

Jinak to funguje bezvadně, žádné soubory nemizí a videa se přehrají celá. Naplánovaná nahrávání z DVB-T taky proběhnou.
Sháním další nový LG MS450H. Kdybyste někdo věděli, kde ho ještě mají, napište mi prosím SZ. Moc dík. :)
Morty
 
Příspěvky: 6
Registrován: čtv 23. úno 2012 15:19:03

Re: Problém se zápisem na druhý HDD+ u MS450H

Příspěvekod neboztik » sob 01. zář 2012 7:24:59

S tímto jsem se tedy ještě nesetkal.Před dvěmi lety jsem disk naformátoval v přístroji a od té doby nahrávám,mažu a žádný problém.A že nahrávám dost často.Stejně tak i s externím.Ten občas dám do PC,smažu nepotřebné a nahraju tam nové věci a taky žádný problém.
LG MS450H ; Seagate 1TB HDD Pipeline HD.2
neboztik
 
Příspěvky: 186
Registrován: ned 14. úno 2010 1:13:08

Re: Problém se zápisem na druhý HDD+ u MS450H

Příspěvekod Morty » ned 02. zář 2012 0:01:24

My asi mnohem víc kopírujeme než nahráváme, třeba to bude tím.
Sháním další nový LG MS450H. Kdybyste někdo věděli, kde ho ještě mají, napište mi prosím SZ. Moc dík. :)
Morty
 
Příspěvky: 6
Registrován: čtv 23. úno 2012 15:19:03

Předchozí

Zpět na Dotazy a problémy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron